|
Kraków
Wizualizacje 3D dom... Oferuję modele architektoniczne mieszkań, domów, wnętrz, mebli w 3D z wykonaniem wiz ...
|
Sucha Beskidzka
Obrączki dla drobne... Posiadam w sprzedaży obrączki aluminiowe stałe dla drobnej egzotyki, kanarków, papug ...
|
Kraków
CZARNY w typie nowo... Czarny jest mieszanką nowofundlanda. Został znaleziony po wypadku. Obecnie Czarny doc ...
|
Znajdź ogłoszenie: |
Kraków Nauka (1413)
|
Szkolenie Pełnomocnik i Auditor Systemu HACCP
Id ogłoszenia: 240226 Data dodania: 2015-08-31 Ostatnia edycja: 2016-09-28 Data ważności: Nieaktualne, w archiwum
Cel szkolenia
Przedstawienie uprawnień, odpowiedzialności i obowiązków wynikających ze sprawowanej funkcji Pełnomocnika ds. Systemu HACCP. Szkolenie ma na celu przygotowanie przyszłych auditorów wewnętrznych i pełnomocników do efektywnego przeprowadzenia auditów. Ukończenie szkolenia oraz zdanie egzaminu końcowego daje prawo do pełnienia funkcji Auditora wewnętrznego oraz Pełnomocnika Systemu HACCP. Do kogo skierowane jest szkolenie? Szkolenie przeznaczone jest dla kandydatów na Pełnomocników ds. systemu HACCP oraz auditorów wewnętrznych jak również wszystkich osób zainteresowanych uzyskaniem nowych kwalifikacji zawodowych. Program szkolenia Szkolenie jest dwudniowe i obejmuje następujące zagadnienia I dzień (7 h) 1. Wprowadzenie. 2.Wymagania prawne w Polsce i UE w zakresie bezpieczeństwa i higieny żywności. 3. Wprowadzenie i podstawowe informacje dotyczące systemu HACCP. • rodzaje zagrożeń i wpływ na jakość zdrowotną żywności, • wymagania Dobrych Praktyk Produkcyjnych oraz Dobrych Praktyk Higienicznych z uwzględnieniem Standardów BRC/IFS, • źródła zagrożeń dla bezpieczeństwa żywności. 4. Metodyka wdrażania systemu HACCP: • 7 zasad wdrażania systemu HACCP wg. Codex Alimentarius. • 12 etapów wdrażania systemu HACCP. • problemy przy wdrażaniu systemu HACCP. 5.Wymagania normy ISO 22000 w kontekście spełnienia zasad systemu HACCP 6.Zakres obowiązków, uprawnień i odpowiedzialność Pełnomocnika ds. HACCP. II dzień (7 h) 1.Projektowanie przykładowej dokumentacji wg. 12 etapów wdrażania systemu. • harmonogram wdrażania systemu HACCP. • procedury, instrukcje, zapisy. 2.Terminologia, rodzaje, cele auditu; obowiązki stron auditu • wymagania stawiane auditorom, kompetencje, kodeks auditora. 3.Terminologia, rodzaje, cele auditu; obowiązki stron auditu. • preferencje komunikacyjne: werbalne i niewerbalne; pytania otwarte i zamknięte. • zasady analizy i kwalifikacji wyników auditu - niezgodności, spostrzeżeń, obszarów doskonalenia. • zasady przygotowywania raportów z auditów, ich role w systemie zarządzania HACCP, działania poaudytowe. 4. Praktyczne prowadzenie auditów. 5. Dyskusja i podsumowanie. 6. Test końcowy. Termin szkolenia: 19 – 20 października 2015 r. Cena szkolenia: 810 zł netto + 23% VAT Zgłoszenia: Zgłoszenia na szkolenie można dokonać poprzez przesłanie formularza zgłoszeniowego faksem na numer telefonu lub drogą elektroniczną na adres mailowy. Formularz zgłoszeniowy dostępny jest na stronie W celu uzyskania szczegółowych informacji zapraszamy do kontaktu drogą telefoniczną bądź mailową. Cena: 810 PLN
|